Har Digitaliseringsstyrelsen bedt dig om at scanne dit pas?

af Anne Mette Jarden, Mutecard

Jeg var meget overrasket over, hvor let det var for mig at scanne passets kode og chip. Så jeg tænkte, at hvis jeg kan scanne mit pas så nemt, så kan kriminelle med garanti også. 

Mail fra digitaliseringsstyrelsen

I løbet af 2021 og 2022 skifter NemID til MitID. Omkring 1,4 mio brugere modtager mail fra digitaliseringsstyrelsen om, at man skal opdatere sine ID oplysninger i NemID, hvilket indebærer, at man selv scanner sit pas

Digitaliseringsstyrelsen skriver, at digitale løsninger bliver erstattet af nye over tid og at MitID lever op til de nyeste standarder for sikkerhed. 

Men inden vi kan få det nye MitID, skal nogen af os opdatere vores ID oplysninger i NemID for at bekræfte vores identitet. Både NemID og MitID er ligesom vores pas og kørekort bevis på, at vi er dem, vi er.

Vi bliver bedt om at opdatere NemID nøgleapp, så vi kan scanne passet. Først skal man scanne koden inden i passet og så scanner man RFID chippen udenpå passet, ved blot at holde sin mobil hen over passets forside. 

På MuteCard hilser vi digitaliseringsstyrelsens tiltag velkommen, da vi kæmper for den digitale sikkerhed.

Nemt at scanne

Jeg var meget overrasket over, hvor let det var for mig at scanne passets kode og chippen på passet. Jeg var også noget chokeret. For hvis jeg kan gøre det så nemt fra min telefon, viser det bare, at det kan en kriminel også. Jeg går tit og flagrer med mit pas, når jeg er ude at rejse. Når jeg er i selve lufthavnen, spiser, køber toldfrit, prøver parfumer mv.

Lommetyvene i dag hedder hackere, netsvindlere, skimmers og lignende. De bruger elektroniske medier til at stjæle dine oplysninger og dine penge. Det er nemt at scanne pas. På MuteCard arbejder vi på at forhindre disse tyverier og arbejder på, du ikke får stjålet dine penge eller identitet. 

Derfor er det så vigtigt, at beskytte dit pas, da kriminelle med en mobiltelefon eller en scanner kan aflæse og misbruge dine informationer. 

Med et MuteCard i pas-etuiet er du sikret mod digital tyveri. Derudover kan selv bestemme, hvem der får lov at scanne dit pas!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.