Historien om Mutecard

Af Anne Mette Jarden, Mutecard.

Historien om MuteCard – del 1
 – Det lille kort med den store teknologi 

Mutecard Company ApS har siden 2020 solgt produkter til beskyttelse af digital sikkerhed. Hovedproduktet kortet MuteCard er udviklet i Danmark og bliver leveret af CardLab Aps. Begge firmaer ligger ved siden af hinanden i Herlev.  

Historien om MuteCard starter på CardLab.  

CardLab arbejder med teknologiske løsninger og indgangssystemer på verdensplan. De har gennem mange år opbygget erfaring fra omfattende forskning og udvikling inden for kort. Utallige timers test, forsøg og fejl har forfinet deres viden om mikroelektronik, sikkerhedsspørgsmål og krypteringsteknologi.

CardLab laver i dag nogle af verdens mest sikre smartkort, der kan bruges i alle eksisterende læsere og terminaler. 

I 2013 overtager Frank Sandeløv posten som CEO og under hans ledelse er CardLab gået  fra at være teknologiudvikler til at levere komplette Cyber ​​Security løsninger med biometriske kortprodukter.

På kontoret  i Herlev sidder flere af de aller dygtigste ingeniører og udviklere indenfor dette felt. 

MuteCard blev udviklet af en CardLab medarbejder. Han tog noget af den avancerede teknologi fra en anden type kort og lagde over i et nyt kort, han døbte MuteCard. MuteCard ikke bare blokerer signaler, men går også ind og larmer/jammer, når det udsættes for en aktiv scanner. Derudover lyser MuteCard op, når der er en aktiv scanner i nærheden. 

Så MuteCard er et kort til at beskytte andre kort.

Holdet på CardLab kunne se potentialet i MuteCard og det var oplagt at lancere det, da det passer til det digitaliseringsniveau, der er lige nu i Danmark. Det er blevet alt for nemt at aflure og misbruge data fra pas og betalingsløse kort.

Desværre dør MuteCards udvikler af kræft, hvilket er grunden til, at CardLab vælger, at der skal doneres 10 kr til Kræftens Bekæmpelse for hvert solgt MuteCard.  

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.