Illustration til Anne Marie fra sølvpapir til Mutecard

Fra sølvpapir til MuteCard

Anne Marie er gået fra sølvpapir til MuteCard. I Bogotá, Columbia, hvor hun har boet i mange år, er det helt almindeligt at pakke sine betalingskort ind i sølvpapir. 

af Anne Mette Jarden, MuteCard.

“I Columbia har man længe været bevidst om digitalt tyveri”, fortæller Anne Marie. “og det er jeg også, når jeg er ude i forretninger og på restauranter. Siger I ikke også i Danmark, at man skal passe på med at give sine betalingskort fra sig i udlandet. Altså så de ikke bliver kopieret? Den bevidsthed har jeg haft i al den tid, jeg har boet i Columbia og det ligger så dybt i mig. Når jeg har rejst, har jeg også beskyttet mit pas med sølvpapir”. 

Som at høre englene synge

Anne Maries ord var som at høre englene synge. Hos MuteCard kæmper vi for, at få folk til at se, hvor vigtigt det er, at beskytte sine digitale oplysninger. Et MuteCard er et lille kort med en stor teknologi.

Kortet er på størrelse med et betalingskort og beskytter dit pas og dine kort med symbolet. Disse har en indbygget chip med en radiosender og kaldes RFID eller kontaktløse kort. Kriminelle udstyret med en mobiltelefon eller scanner, kan ubemærket af-lure informationerne på pas og kort. Du lægger et MuteCard sammen med dine betalingkort og et sammen med dit pas.

MuteCard – mere sikkert end sølvpapir

Sølvpapir/staniol beskytter dine kort og blokerer for signalerne. Men i tilfælde af en high power scanner er sølvpapir ikke tilstrækkeligt. Her kommer MuteCard til sin ret, idet det sender støj mod signalet. For jo højere signal, des mere larmer og “jammer” MuteCard.  Derudover er MuteCard pænt og praktisk at have liggende ved dine betalingskort. 

No more sølvpapir

I dag er Anne Marie flyttet til Vesterbro, København og har stadig familie i Columbia. Hendes to døtre studerer i hhv Madrid og Amsterdam og er vokset op med Mamás sølvpapirsløsning.  Men det er slut nu. Anne Marie er blevet en af vores kunder og er gået fra sølvpapir til MuteCard. Hun har sendt rejsepakker afsted til begge døtre. “Nu har de ingen undskyldning for ikke at passe på deres kort og pas”. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.